MENIU

PD somează PNL şi PSD

Premierul Călin Popescu Tăriceanu vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru adoptarea proiectului de lege privind votul uninominal. Până atunci, el a cerut comisiei parlamentare care lucrează la lege să se întrunească şi în timpul vacanţei pentru a finaliza proiectul.

Pe de altă parte, preşedintele PD, Emil Boc, acuză faptul că legea este blocată acum din motive politice şi a cerut PNL şi PSD să-şi asume proiectul şi să urgenteze dezbaterea în Parlament: "În acest moment, nu mai exista niciun fel de bariera administrativă pt promoarea votului uninominal. Singura bariera e politica. Aşteptăm ca cele două partide să ia o decizie de urgenţă, să ducă proiectul în Senat, astfel încât să nu mai fie nevoie de un referendum naţional pentru introducerea votului uninominal".

Într-un comunicat de presă, liberalii spun că PNL, PD şi PSD au ajuns la un acord cu privire la susţinerea proiectului de lege al Asociaţiei "Pro Democraţia". Drept urmare, liberalii invită grupurile parlamentare ale celorlalte partide să demareze de urgenţă strângerea de semnături pentru susţinerea proiectului de lege.
Mai multe articole despre:
Tăriceanu PNL PD Boc parlamentar uninominal