MENIU

Paul McCartney va trimite pe LUNĂ imagini cu animale torturate

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru drepturile animalelor, artistul Paul McCartney vrea să trimită pe satelitul natural al Pământului imagini care conțin gesturi de cruzime împotriva animalelor – drept mărturie pentru generațiile viitoare.

McCartney va include într-o capsulă a timpului imagini care dezvăluie cruzimea oamenilor față de animale printre care și imagini extrem de tulburătoare cum sunt cele folosite de Peta (Ethical Treatment of Animals) în documentarul despre industria cărnii. Documentarul “Glass Walls – Pereți de sticlă” al cărui narator este chiar artistul - arată felul în care sunt tratate ființele vii pe care le consumăm aproape zilnic, în fermele și abatoarele în care sfârșesc.

Documentarul nu se vrea senzaționalist, Peta prezintă o realitate crudă despre felul în care animalele suferă absolute gratuit într-o industrie care transformă ființele în bunuri. Capsula va fi trimisă pe lună în 2025 și face parte dintr-un proiect de crowd funding denumit Lunar Mission One (sursa).

Mai mulți oameni de știință britanici vor trimite în cadrul aceluiași proiect sute de capsule ale timpului digitale. Pozele și DVD-urile vor să convingă viitorii astronauți să treacă la vegetarianism.

“Organizația Peta este convinsă că generațiile viitoare vor privi măcelul animalelor pentru hrană cu aceeași surprindere și groază cu care ne confruntăm noi atunci când urmărim imagini care dezvăluie ororile sclaviei umane.” - crede Mimi Bekhechi, directorul Peta.