MENIU

Patru persoane, între care un copil de 4 ani, ATACATE de un ROI DE ALBINE

<p>Albinele pot ajuta la depistarea minelor din Balcani</p>

Patru persoane, între care un copil în vârstă de 4 ani, au ajuns cu ambulanţele, joi, la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după ce au fost înţepate de albine pe un câmp de rapiță din județul Prahova. Doi dintre pacienţi au intrat în şoc anafilactic.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanță Prahova, medicul Daniel Nicolae, trei autospeciale sanitare de la Serviciul Județean de Ambulanță și două ambulanțe SMURD au intervenit, joi, în apropierea localității Parepa, unde cinci persoane au fost atacate de un roi de albine în timp ce se aflau pe un câmp de rapiță.

În momentul în care echipajele medicale au ajuns la fața locului, doi bărbați, unul de 44 de ani și unul de 58 de ani, intraseră în șoc anafilactic. Conform medicului Daniel Nicolae, dacă nu li se administra tratament de urgență cei doi ar fi putut muri. Cei doi au fost preluați de ambulanțe și duși la spital.

De asemenea, şi celelalte trei persoane înţepate de albine - un copil de patru ani, o femeie de 39 de ani şi un tânăr de 24 de ani - au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au făcut reacții alergice.

Patru dintre persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești şi sunt în afara oricărui pericol. Singurul care nu a ajuns la spital este tânărul de 24 de ani, care a refuzat acest lucru, primind îngrijiri medicale la faţa locului.