MENIU

Patronul unor studiouri de videochat, trimis în judecată pentru evaziune de 1,3 mil. lei

Corneliu Nicolescu, patronul unei firme de videochat, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, sub control judiciar, acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și primire la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă, informează Parchetul General.

"Nicolescu Corneliu, în vederea ascunderii și disimulării  adevăratei proveniențe a sumelor de bani, a efectuat repetate operațiuni bancare de depunere și retragere în numerar, prin contul său și al altor persoane", se arată în comunicatul Parchetului, informează HotNews.ro.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011 - 2014, patronul firmei nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din activități de videochat, deșfășurate de un număr de 33 de persoane cu care nu a încheiat contracte individuale de muncă și fără a declara plățile efectuate către acestea.

Activitățile de videochat  s-au realizat prin intermediul a trei studiouri, situate în municipiile Pitesti, Slobozia și București, persoanele de sex feminin angajate, în fapt, pentru desfășurarea activității și primind lunar sume cuprinse între 600 și 3.000 USD.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la valoarea de 1.327.969 lei, fiind instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia.