MENIU

Patronii români au mai multă încredere în DNA decât în partenerii de afaceri

<p>DNA, prieten mai bun dec&acirc;t bancherii</p>

Firmele din România au mai multă încredere în acțiunile procurorilor DNA decât în partenerii de afaceri, cum ar fi băncile de exemplu, se arată într-un studiu recent.

Conform studiului realizat la nivel național de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), 63% dintre reprezentanţii companiilor cred că un factor puternic negativ asupra activităţii lor este reprezentat de corupţia din administraţie.

De asemenea, 60% dintre patronii români apreciază activitatea DNA, în timp ce încrederea în bănci este mult sub acest nivel (30%).

Peste 80% dintre firme reclamă legislaţia instabilă și nivelul ridicat al fiscalității, urmate de starea infrastructurii rutiere drept aspectele cu cel mai mare impact negativ asupra activităţii lor. 58% dintre companii consideră că statul menține numeroase reglementări inutile şi costisitoare.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion naţional reprezentativ de 500 de societăţi comerciale parcurgând toate tipurile de companii, care a acoperit toate judeţele ţării. Studiul se bucură de un nivel de încredere 95% şi a fost efectuat în perioada 12-26 martie 2015.

Mai multe articole despre:
încredere firme româneşti