MENIU

Patronatele din transporturi ameninţă din nou cu proteste

<p>Proteste de amploare ale transportatorilor</p>

Patronatele din transporturi ameninţă din nou cu proteste la nivel naţional după ce au primit semnale că acordul încheiat cu Guvernul în urmă cu aproape o lună legat de îngheţarea tarifelor la RCA nu va fi respectat, iar tarifele vor creşte cu până la 40%.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM – au trimis presei un comunicat comun în care spun că vor relua protestele naționale dacă nu va fi respectat protocolul semnat cu Executivul şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Transportatorii solicită ASF să respecte protocolul semnat cu transportatorii rutieri în data de 15 septembrie 2016 și să nu încarce prețul RCA cu cheltuieli administrative de 40% în condițiile în care cadrul legislativ european este mult mai restrictiv cu aceste costuri.

Patronatele din transporturi consideră că, fără o informare clară privind datele statistice actualizate din partea ASF, vor exista suspiciuni majore privitoare la corectitudinea calculului și stabilirii tarifelor maximale.

"Întrucât ASF nu a respectat condițiile minime obligatorii de transparență și corectitudine, nu a cooptat în grupul de lucru reprezentanții transportatorilor pentru calculul tarifelor maximale ce vor fi aplicate pe perioada de plafonare și nici nu a publicat valorile și datele care vor fi luate în calculul tarifelor RCA, solicităm Guvernului României să nu adopte Hotărârea de Guvern privind valorile la care vor fi plafonate tarifele de primă maxime RCA până când ASF nu va asigura aceste condiții", spun transportatorii.

Mai multe articole despre:
RCA ASF