MENIU

Partidul Comunist, interzis în Ucraina. Proprietățile comuniste, confiscate

Un tribunal din Liov a decis să interzică activitățile Partidului Comunist din Ucraina și să transfere proprietățile acestuia către stat. Verdictul a venit în urma unei solicitări venite din partea  Ministerului Justiției din Ucraina, a anunțat marți serviciul de presă al instanței.

În urma interzicerii activităților Partidului Comunist, proprietățile, fondurile și alte active ale acestuia au fost transferate în proprietatea statului.

Marți, instanța a luat în considerare acțiunea în justiție a Ministerului Justiției de interzicere a partidului ca fiind pro-rus, în ciuda faptului că activitățile sale au fost deja interzise anterior în Ucraina, potrivit Agerpres.

În luna mai, un deputat din partea partidului de guvernământ Slujitorul Poporului și reprezentant al Radei Supreme la Curtea Constituțională, a raportat că decizia instanței ucrainene de interzicere a Partidului Comunist a intrat în vigoare.

La sfârșitul lunii martie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat suspendarea, prin decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare, pentru perioada legii marțiale, a activităților mai multor partide de opoziție care ar fi asociate cu Rusia.

Printre acestea se numără Platforma de Opoziție - Pentru Viață, Partidul Sharia, Partidul Nostru, Blocul de Opoziție, Opoziția de Stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Puterea, Socialiștii, Blocul Vladimir Saldo , Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist din Ucraina. La 22 mai, Ministerul Justiției din Ucraina a intentat o acțiune în justiție pentru a interzice partidele pro-ruse menționate în decizia Consiliului de Securitate. Partidul Comunist a devenit cea de-a paisprezecea forță politică interzisă în cadrul procesului intentat de Ministerul Justiției.