MENIU

Parisul a pierdut peste 14 milioane de turiști și miliarde de euro în prima jumătate a anului

Parisul a pierdut peste 14 milioane de turiști în prima jumătate a anului

Pandemia de coronavirus a afectat grav sectorul turismului, inclusiv în regiunea pariziană, unde, din martie, au fost introduse măsuri de izolare. În primul semestru al anului, Parisul a pierdut 14,3 milioane de turiști față de aceeași perioadă din 2019, potrivit datelor statistice publicate, joi, de Guvernul Ile de France.

Capitala franceză a fost vizitată de numai 9,4 milioane de turişti în primele șase luni din 2010, față de 23,7 milioane în aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat Comitetul Regional pentru Turism. În perioada menționată, veniturile din turism au fost de 3,8 miliarde de euro, faţă de 10,2 miliarde în aceeaşi perioadă din 2019. Cea mai mare scădere, de 68%, s-a înregistrat în rândul turiștilor străini. Dintre cei care au vizitat Parisul în primele săptămâni ale verii, cei mai mulţi au fost germani, britanici, olandezi, belgieni şi spanioli. 

Scăderi semnificative, cuprinse între 60% și 80%, s-au înregistrat și în cazul muzeelor şi al altor obiective turistice.

Odată cu ieșirea din izolare, pe 11 mai, autoritățile au observat o recuperare progresivă, mai ales în cazul turiştilor rezidenţi, şi, începând de la mijlocul lunii iunie, şi al celor străini, notează Agerpes. Recent însă, un consilier medical guvernamental a avertizat că Franța s-ar putea confrunta cu al doilea val al epidemiei de coronavirus în noiembrie.

Mai multe articole despre:
paris turism coronavirus