MENIU

Părintele înscris pe listele PSD şi-a pierdut calitatea de preot

Chris Terhes la emisiunea lui Mihai Gâdea

Episcopia Greco-Catolică de Oradea a anunţat, marţi, că părintele Cristian Terheș, prezentat recent drept candidat pe listele PSD pentru europarlamentare, nu-şi mai poate exercita "funcțiile sacerdotale”. 

"Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale", se spune în comunicatul de presă al Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea

Episcopia se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian Terheş, cât și a oricui altcuiva, se mai spune ]n comunicat.

"Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui. Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toți oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul și buna înțelegere între oameni de credințe și opinii diferite."

Chris Terheș. Pastorul anti-DNA aterizat din studioul Antena 3 pe lista PSD la europarlamentare

Mai multe articole despre:
PSD Mihai Gâdea Antena 3 Terheş