MENIU

Ești părinte și îți dai copilul la școală? Uite ce te așteaptă!

Școală gratuită, doar cu numele. În realitate, începutul de an școlar vine cu cheltuieli mari pentru părinți. De la rechizite până la uniformă sau mobilier școlar, toate sunt pe listele de cumpărături. O listă vine și de la profesori, care îi sfătuiesc pe părinți să achiziționeze anumite materiale școlare. 

De 5 ani, în croitoria pe care o veți vedea în materialul Realitatea TV, se fac ținute școlare pentru mii de elevi din București și din țară. Zece doamne croiesc la mașini, iar alte două se ocupă de călcat. Uniformele sunt realizate pe comandă, în funcție de preferințele fiecărei școli. Cel mai mult se poată carourile. Prețurile pornesc de la 85 de lei și ajung la 200 de lei. 

Agitație mare e și în depozitele magazinelor de rechizite școlare. Comercianții au realizat chiar și pachete cu materiale necesare pentru un an școlar. De la creioane, carioci, hârtie creponată până la carton colorat și foarfeci. Pachetul costă 900 de lei și e conceput pentru un efectiv de 24 de elevi. Părinții știu prețurile, însă refuză să mai calculeze costurile.

Pe scurt, un ghiozdan încărcat cu acuarele, carioci, creioane, riglă, stilou, penar și zece caiete costă circa 200 de lei.

Și, dacă e nevoie și de mobilier specific pentru școală, un birou pornește de la 200 de lei, iar scaunele, de la 150 de lei. 

CÂT COSTĂ PRIMA ZI DE ȘCOALĂ 
Ghiozdan - 70 lei 
Acuarele - 24 lei 
Carioci - 20 lei 
Creioane colorate - 21 lei 
Riglă - 6.99 lei
Stilou - 12.90 lei 
Penar - 25 lei 
10 Caiete - 20 lei 
Total: 199,89 lei 

Anul școlar 2018-2019 va începe luni, 10 septembrie.