MENIU

Parcul Drumul Taberei, redeschis pe 30 mai. A fost închis aproape doi ani pentru modernizare

Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului.

"Invitam membrii comunitatii Sectorului 6 si bucurestenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tanar, modern si sigur parc din Capitala", se arata în descrierea evenimentului creat pe Facebook de Primăria de sector.

Întrebați de o bucureșteancă dacă parcul va fi închis din nou după redeschiderea programată sâmbătă, reprezentanții Primăriei au spus că nu se va întâmpla așa.

"Nu este adevarat ca se va inchide din nou. Parcul Drumul Taberei va fi redeschis partial, fara zona serelor, unde lucrarile vor continua. Suprafata serelor reprezinta 4% din suprafata totala a parcului.", precizează Primăria, conform b365.ro

"Parcul Drumul Taberei se va deschide parțial pe 1 iunie, fără sere (...) Lucrările sunt încă în curs. Noi suntem în termene, eu am contract de finanțare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Mi-este greu să spun, atâta timp cât noi încă avem în derulare o procedură de achiziție publică care concură în mod direct la finalizarea lucrărilor, este vorba despre instalațiile de climatizare la Complexul de sere exotice", declara în luna martie managerul de proiect Sorin Dina, în cadrul unei vizite de presă.

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.