MENIU

Paradisul iepurilor, o insulă. Fosta bază militară pe care e interzis accesul câinilor şi pisicilor

Okunoshima este o insulă situată în Marea Interioară a Japoniei, renumită în întreaga lume pentru sutele de iepuri care trăiesc aici în libertate, printre oameni. Insula atrage anual mii de iubitori de animale, hrănirea iepuraşilor fiind considerată una dintre cele mai eficiente practici de destresare a niponilor.

Motivul pentru care insula a ajuns să fie invadată de iepuri nu se cunoaște sigur. Speculațiile vorbesc despre implicarea unei baze militare secrete care funcționa pe insulă până în 1945.

Potrivit legendelor, odată cu sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, baza care avea ca principal scop fabricarea și testarea de arme chimice s-a închis, iar cobaii, în cazul acesta iepurii, au fost lăsați liberi.

Iepurii sunt sălbatici, însă s-au obişnuit total cu prezenţa omului în jurul rol. Deseori se apropie de turişti în speranţa că vor primi mâncare din partea acestora. Vizitatorii nu au voie să aducă pe insulă propriile animale de companie, fie că vorbim de pisici sau câini; accesul acestora este interzis, tocmai în scopul protejării iepurilor.

Sursa: Cunoastelumea.ro.

Mai multe articole despre:
iepuri Okunoshima paradisul iepurilor