MENIU

Parada de 1 Decembrie 2017. Programul manifestaţiilor de Ziua Naţională din Bucureşti şi Alba Iulia

Parada de 1 Decembrie 2017. Programul manifestaţiilor de Ziua Naţională din Bucureşti şi Alba Iulia

Parada de 1 Decembrie 2017. Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie 2017, când se aniversează 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, va fi celebrată prin mai multe evenimente, manifestații, dar și tradiționala paradă de 1 Decembrie.

Parada de 1 Decembrie 2017. La fel ca în fiecare an, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor fi organizate parade militare în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.

Programul și traseul paradei de 1 Decembrie 2017 București

Parada de 1 Decembrie va putea fi admirată și în acest an de către bucureșteni. De Ziua Națională a României, care în acest an pică într-o zi de vineri, vom putea admira echipamentele din dotarea poliției, pompierilor, jandarmilor și a poliției de frontieră. În plus, în cadrul paradei vor defila studenții Academiei de Poliție “A.I.Cuza” și elevii Școlii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina. Pe lângă echipamentele terestre, cei prezenți la parada de 1 Decembrie vor putea admira și echipamentul aerian și asta pentru că piloții MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf.

Parada de 1 Decembrie 2017. Potrivit programului postat pe pagina de Facebook, parada militară de 1 Decembrie va începe în jurul orei 11 și se va termina la ora 13, evenimentul urmând să se desfășoare în zona Arcului de Triumf.

Programul paradei de 1 Decembrie 2017 de la Alba Iulia

Parada de 1 Decembrie va fi organizată și la Alba Iulia, unde vor defila reprezentanți ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei, Armatei, Serviciului Român de Informații și Poliției Locale. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Parada de 1 Decembrie 2017. Semnificația zilei de 1 Decembrie

Parada de 1 Decembrie 2017. Data de 1 Decembrie este una foarte importantă în istoria României. Pe 1 Decembrie 1918 a avut loc Adunarea Naţională de la Alba Iulia, unde s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Decizia ca ziua de 1 Decembrie să devină Ziua Națională a României a fost luată în anul 1990. Între 1948 și 1898, românii sărbătoreau Ziua Națională a României pe data de 23 August, iar între 1866-1947, Ziua Națională a României era pe 10 mai.

Parada de 1 Decembrie 2017. Cum va fi vremea în mini-vacanţa de 1 Decembrie

Meteorologii au anunțat deja cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie și știm că ne așteaptă zile înnorate, cu puține șanse de ploaie, dar temperaturi peste media acestei luni. Cei care doresc să ia parte la evenimentele organizate de 1 Decembrie pot alege între paradele militare din București, Alba-Iulia sau Timișoara sau să meargă la Târgurile de Crăciun organizate în mai multe orașe din țară.

Pe 1 Decembrie se deschide şi Târgul de Cărciun Bucureşti

Parada de 1 Decembrie 2017. În Capitală, Târgul de Crăciun București 2017, din Piața Constituției, va fi inaugurat pe 1 Decembrie, de la ora 10:00. Vizitatorii sunt așteptați cu spectacole și concerte în aer liber, un patinoar cu intrerea gratuită, precum și peste 100 de tonete cu obiecte artizanale, mâncare tradițională, jucării sau ornamente specifice Sărbătorilor de Iarnă.

La Bucharest Christmas Market va fi amenajată și o scenă care va înfățișa artistic Nașterea Domnului Iisus Hristos, precum și căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să îi lase moșului lista cu cadourile dorite.

De asemenea, tot pe 1 Decembrie, în Bucureşti, se vor aprinde luminiţele de Crăciun.