MENIU

Imaginea cu Papa Francisc în rol de Superman a creat un tsunami pe internet

Papa Francisc, Superman
Papa Francisc, Superman

Vaticanul a lansat o campanie prin care un tricou cu un desen reprezentându-l pe papa Francisc zburând ca Superman va fi semnat de celebrităţi din lumea sportului, spectacolului şi culturii şi va fi scos la licitaţie pentru a finanţa mai multe opere caritabile, relatează joi EFE.

Secretariatul Sfântului Scaun a lansat joi această campanie sub numele #OrdinaryHeroes iar banii colectaţi la licitaţie vor fi destinaţi acţiunilor de binefacere în care este implicat Vaticanul.

Primul care a semnat tricoul este fostul fotbalist Francesco Totti, care asemeni altor campanii virale a predat ştafeta, numind următoarea vedetă la care va merge tricoul pentru a fi semnat: Diego Armando Maradona.

Vedeta fotbalului argentinian va nominaliza la rândul său altă vedetă care va semna acest tricou pe care este imprimat un desen reprezentându-l pe papa Francisc şi care a apărut sub formă de graffiti pe o stradă din Roma. Intitulat 'Superpapa', graffitiul este o creaţie a artistului urban Maupal.

Desenul îl reprezintă pe papa Francisc ca un superou zburând cu pumnul în sus ca Superman, iar în cealaltă mână purtând celebra lui servietă neagră din care apare un fular în dungi roşu-albastru, culorile clubului San Lorenzo de Almagro, echipa de fotbal argentiniană pe care o susţine papa.

"Sunt fericit să pot participa la iniţiativa #OrdinaryHeroes, acei eroi care realizează în fiecare zi acţiuni extraordinar de normale pentru a face lumea mai bună", spune Totti în clipul de prezentare a acestei campanii.

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC #OrdinaryHeroes