MENIU

Papa Francisc IESE LA ATAC în discursul din 1 ianuarie

Papa Francisc a lansat un apel la lupta "impotriva formelor moderne de sclavie" in timpul predicii sale de la slujba de joi, cand la Vatican a fost marcata Ziua Internationala a Pacii.

"Toti suntem meniti sa fim liberi (...) si fiecare cu responsabilitatea ce-i revine sa lupte impotriva formelor moderne de sclavie", a spus suveranul pontif la Bazilica Sfantul Petru, transmite agentia EFE.

Acesta a apreciat in continuare ca oportunitatile reduse de a gasi un loc de munca isi aduc contributia la aparitia acestor tipuri noi de sclavie.

Printre cauzele care conduc la "sclavia moderna", suveranul pontif a enumerat, in predica sa din prima zi a noului an, saracia, subdezvoltarea si excluderea sociala, combinate cu accesul insuficient la educatie sau cu o realitate caracterizata de oportunitatile limitate, pentru a nu spune inexistente, de gasire a unui loc de munca.

Papa a vorbit si despre terorismul si conflictele armate ce obliga unii oameni sa devina imigranti ilegali in alte tari, unde "accepta sa traiasca si sa munceasca in conditii inadmisibile".

Insistand asupra coruptiei, papa Francisc a subliniat ca aceasta "apare atunci cand in centrul unui sistem economic se afla zeul banului, nu omul".

Mai multe articole despre:
papa PAPA FRANCISC francisc