MENIU

Papa Francisc, mesaj dur pentru Statele Unite: Să nu ne facem că nu vedem păcatul rasismului

Papa Francisc

Papa Francisc a lansat, miercuri, un mesaj tranșant pe fundalul protestelor masive din Statele Unite, dar și din alte țări. Nu putem să tolerăm păcatul rasismului, a transmnis Suveranul Pontif, nu putem să ignorăm puterea distructivă a separatismului.

În mesajul transmis miercuri de la Vatican, Papa Francisc și-a exprimat compasiunea față de familia bărbatului de culoare care a murit în urma unei intervenții brutale a poliției asupra sa.

„Dragi frați și surori din Statele Unite, am asistat cu mare îngrijorare la tulburările sociale tulburătoare (…) în urma morții tragice a domnului George Floyd”, a afirmat Papa.

,,Prieteni, nu putem tolera sau trece cu vederea rasismul și excluziunea și totuși să pretindem că apărăm sacralitatea fiecărei vieți umane. În același timp, trebuie să recunoaștem că violența din ultimele nopți este autodistructivă și autodistrugătoare. Nu se obține nimic prin violență și se pierd atât de multe", a afirmat Suveranul.

„Azi mă alătur Bisericii Sf. Pavel din Minneapolis și tuturor bisericilor din Statele Unite, în rugăciunea pentru restul sufletului lui George Floyd și al tuturor celorlalți care și-au pierdut viața din cauza păcatului rasismului.

„Să ne rugăm pentru mângâierea familiilor și prietenilor îndurerați și să ne rugăm pentru reconcilierea națională și pentru pacea pe care o dorim.”

Potrivit CNN, mesajul are o importanță și un mesaj deosebit, pentru că suvernaul pontif nu face aproape niciodată referiri la persone. 

Mai multe articole despre:
papa donald trump