MENIU

Papa Francisc în România. Cum s-a pregătit Bucureștiul! Imagini inedite, surprinse de realitatea.net

<p>Pregatiri pentru vizita Papei Francisc la Bucuresti. Foto + video: Cristian Otopeanu</p>
<p>Pregatiri pentru vizita Papei Francisc la Bucuresti. Foto + video: Cristian Otopeanu</p>
<p>Pregatiri pentru vizita Papei Francisc la Bucuresti. Foto + video: Cristian Otopeanu</p>

Papa Francisc în România. Cu o zi înainte de vizita Papei Francisc în România, moment istoric pentru țara noastră, site-ul realitatea.net vă arată imagini din centrul Bucureștiului, surprinse astăzi, 30 mai.

Papa Francisc în România. Bucureștiul fierbe atât la propriu, aproape 30 de grade Celsius la soare, cât și la figurat, în așteptarea Papei Francisc. Suveranul Pontif, 82 de ani, va ateriza mâine, la ora 11:15, pe Aeroportul Henri Coandă, iar pregătirile pentru eveniment, începute în urmă cu o lună, după cum site-ul realitatea.net a anunțat în premieră, se finalizează astăzi.

Ziua Copilului, sărbătorită în avans + 15 ecrane uriașe pentru vizita Papei Francisc + elicoptere care au survolat Bucureștiul

Vezi mai jos imagini filmate de realitatea.net!

La trei zile după ce Liviu Dragnea a fost trimis la închisoare în dosarul angajărilor fictive, Ministerul Afacerilor Interne a organizat astăzi cea de-a XI-a ediţie a Zilei Porţilor Deschise pentru Copii. Prilejul l-a reprezentat sărbătorirea în avans a Zilei Internaţionale a Copilului, iar Bucureștiul a fost învelit de zgomotul elicopterelor care au survolat Calea Victoriei.

Clădirea MAI, celebră pentru faptul că în decembrie 1989 a fost locul de unde Nicolae Ceaușescu a fugit cu elicopterul, fapt ce a marcat eliberarea României de sub dictatura comunistă, a fost gazda a peste 2.500 de copii, însoţiţi de părinţi, bunici şi cadre didactice, care s-au bucurat de surprizele pregătite pentru ziua lor.

La câteva zeci de metri, vis-a-vis de Ateneul Român, s-a montat unul dintre cele 15 ecrane gigant din Capitală. Aici va fi cea mai mare zonă de scaune pentru cei care s-au înscris pe platforma papalabucuresti.ro şi care vor privi traseul Papei Francisc, în ziua de 31 mai.

105 camere de filmat și 200 de țări care vor vedea LIVE traseul Papei Francisc în România

Un număr record de 105 camere de filmat a pregătit TVR pentru transmisiunile în direct care vor avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie, la sosirea Papei Francisc în România.

De asemenea, vor fi 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, plasate în punctele cheie, iar semnalul TVR va fi recepționat în 200 de țări de pe toate continentele.

Programul vizitei Papei Francisc în România: întâlniri cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai - 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vineri, 31 mai 2019

11:15 Aterizare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni din București

12:05 Ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Cotroceni

12:20 Vizită de curtoazie la preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

12:50 Întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni

13:05 Întâlnire cu autorităţile, cu Societatea civilă şi cu Corpul Diplomatic în Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfântului Părinte

15:45 Sosire la Palatul Patriarhiei. Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

16:15 Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei. Discurs al Sanctității Sale Papa Francisc.

17:00 Sosire la Catedrala Națională. Rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale

18:00 Sosire la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif +Sfânta Liturghie

Sâmbătă, 1 iunie 2019

11:15 Sosire la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc + Sfânta Liturghie + Omilia Sanctității Sale

17:25 Vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi

17:45 Întâlnire Mariană cu tinerii şi cu familiile, la Palatul Culturii din Iaşi, judeţul Iaşi + Discurs al Sanctităţii Sale

Duminică, 2 iunie 2019

10:40 Sosire pe Câmpia Libertății din Blaj + Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie + Omilia Sanctității Sale, „Regina Coeli” + Ceremonia de Beatificare a celor 7 Episcopi greco-catolici martiri

15:45 Întâlnire cu comunitatea romă din Blaj + Discurs al Sanctității Sale Papa Francisc

16:55 Sosire la Aeroportul Internațional din Sibiu + Ceremonia de rămas bun

 

.