MENIU

Moment impresionant la Iași. Papa: ”Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine”

<p>Papa Francisc</p>

Papa Francisc a ajuns sâmbătă după-amiază la Iași. Sfântul Părinte a fost întâmpinat de aproximativ 100.000 de oameni.

La Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", Suveranul Pontif a binecuvântat sute de bolnavi, bătrâni și copii, pe unii dintre ei îmbrățișându-i.

"Vă mulțumesc mult celor care însoțiți bolnavii și vouă, celor bolnavi, că duceți împreună boala. Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine”, le-a spus Papa celor prezenţi în catedrală.

Papa Francisc, întâmpinat de 100.000 de credincioși la Iași. Orașul, sub cod portocaliu de furtuni

Papa Francisc a ajuns la Iași, sâmbătă la ora 16.20, venind de la Șumuleu Ciuc, unde a oficiat Sfânta Liturghie și a îndemnat românii și maghiarii la o conviețuire fraternă. În Capitala Moldovei, suveranul pontif este așteptat de 100.000 de oameni. Județul Iași se află sub o avertizare COD PORTOCALIU de ploi torențiale până duminică

Potrivit datelor Comitetului Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Iași și pe traseele de deplasare se află aproximativ 100.000 de pelerini.

În inima Moldovei, Papa Francisc merge la Catedrala Romano-Catolică, apoi se va plimba prin oraș și va susține un discurs pe scena amplasată în fața Palatului Culturii.

Papa Francisc a binecuvântat la Catedrala „Sfânta Maria, Regină” din Iași peste 800 de copii, bătrâni și bolnavi.

"Vă mulțumesc mult celor care însoțiți bolnavii și vouă, celor bolnavi, că duceți împreună boala. Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine”, le-a spus Papa celor prezenţi la catedrală.

Programul oficial al Papei Francisc include o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

GALERIE FOTO: Vizită istorică a Papei Francisc în Capitala Moldovei!

În timpul slujbei programate la Iasi, o familie numeroasă va sta în dreapta Suveranului Pontif. Vorbim despre 30 de persoane ce reprezintă 4 generații și care vor avea ocazia să discute cu Papa.

Familia Bălan, de la mezinul de 2 ani și 8 luni până la cel mai vârstnic membru, de 79 de ani, va avea privilegiul de a-i împărtași Papei câteva dintre greutățile și bucuriile vieții ei. Dintre cei 11 copii ai familiei de catolici, doi băieți au devenit preoți, iar două dintre fete s-au călugărit.

”Bucuria că vine și ne întâlnim cu toții. Și pe el ne bucurăm să-l vedem mai din aproape și ne bucurăm că ne adună copii acasă că putem să ne întâlnim cu dânșii”, spune Elisabeta Bălan, mama celor 11 copii. 

Papa Francisc a fost așteptat cu emoție la Iași, unde trăiește cea mai mare comunitate de catolici români. Niciun credincios nu a sperat vreodată că un suveran pontif ar putea ajunge până în inima Moldovei.

Filmul complet al primei zile din vizita Papei Francisc în România

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC Papa la Iași 2019