MENIU

Papa Francisc: Biserica îi ajută pe bolnavi, dar nu este expertă. Pandemia a expus vulnerabilitățile noastre

Papa Francisc

Papa Francisc a transmis, în timpul audienței sale generale de miercuri, că ”pandemia expune vulnerabilitățile noastre” și a făcut apel la credincioși să îi ajute pe cei afectați, mai ales pe cei săraci.

Papa continuă să oficieze audienţele de miercuri în biblioteca Palatului pontifical, nu în Piaţa San Pietro, în faţa credincioşilor, ca măsură pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

”Sunt mulţi cei care au murit, mulţi bolnavi, pe toate continentele. Multe persoane şi multe familii trăiesc în incertitudine ca urmare a problemelor socio-economice, iar acestea îi afectează mai ales pe cei săraci”, a spus Sfântul părinte.

Suveranul Pontif a subliniat că, deși biserica oferă servicii de sănătate în cele mai îndepărtate locuri ale globului, nu este expertă în prevenirea sau tratarea pandemiei și nici în probleme legate de politică.

”Îi ajută pe cei bolnavi, dar nu este expertă şi nici nu dă indicaţii socio-politice specifice. Aceasta este sarcina liderilor politici şi sociali”, a precizat Papa Francisc. 

Suveranul Pontif a îndemnat credincioșii să urmeze principiile sociale dezvoltate de biserică, care sunt ”fundamentale și ne pot ajuta să avansăm și să ne pregătim pentru viitor.” Printre acestea se află binele comun, demnitatea persoanei, opţiunea preferenţială pentru cei săraci, soarta universală a bunurilor, solidaritatea şi îngrijirea ”casei noastre comune”, a reamintit Papa, citat de Agerpres.



Mai multe articole despre:
papa francisc pandemie vulnerabilitati