MENIU

Papa Francisc a sosit în Canada, pentru o vizită de 6 zile - VIDEO

Papa Francisc

Papa Francisc a sosit duminică în Canada pentru o vizită de şase zile în cursul căreia intenţionează să-şi ceară iertare pentru rolul pe care Biserica Catolică l-a avut în problema şcolilor rezidenţiale, în cadrul cărora numeroşi copii indigeni au fost abuzaţi timp de mai mult de un secol, potrivit AFP.

Avionul papal a aterizat la sfârşitul dimineţii pe aeroportul din Edmonton, capitala provinciei Alberta, în vestul Canadei, prima etapă a vizitei papei Francisc în această ţară.

El urmează să se deplaseze de asemenea la Quebec şi Iqaluit, capitala teritoriului Nunavut, oraş din Marele Nord canadian în arhipelagul arctic, înainte de încheierea vizitei vineri.

Pe aeroport, papa a fost întâmpinat de premierul Justin Trudeau şi de inuita Mary Simon, reprezentanta reginei Elisabeta a II-a. Din cauza unei afecţiuni la genunchi, Suveranul Pontif se deplasează într-un scaun cu rotile.

"Este o călătorie de pocăinţă", insistase Suveranul Pontif (85 de ani) în avion, în faţa jurnaliştilor care îl însoşeau, subliniind că vizita sa este consacrată autohtonilor, popoarelor amerindiene ancestrale, care reprezintă astăzi 5% din populaţia Canadei şi care formează trei grupuri: primele naţiuni, metişii şi inuiţii. 

Mai multe articole despre:
Papa Francisc