MENIU

Până în 2025 ar trebui să avem tehnologia care dă puteri telepatice

Ți-ai dorit vreodată să poți citi ce e în mintea cuiva? Ei bine, acest lucru ar putea deveni realitate până în anul 2025 prin intermediul unei tehnologii inovatoare care funcționează pe baza telepatiei.

Mary Lou Jepsen, un fost director de-al Facebook, spune că vrea să facă comunicarea prin telepatie o realitate. Aceasta s-a angajat să dezvolte o nouă tehnologie de scanare pentru a ajuta la detectarea și vindecarea unor boli grave. Ca urmare a acestui plan, ea a pus bazele companiei Openwater, care dezvoltă un dispozitiv care transferă capacitățile imagisticii prin rezonanță magnetică într-o formă purtabilă.

Mai exact, Openwater vrea să creeze un dispozitiv care să ne perimită să vedem în creierele și corpurile celorlalți. Cu toate că această invenție ridică și o problemă etică, Openwater spune că nu va fi folosită în alte scopuri în afară de a diagnostica și trata afecțiunile pacienților prin citirea gândurilor.

Cum va funcționa tehnologia ce îți va permite să citești gânduri

Cu toate că detaliile cu privire la cum va fi realizat dispozitivul sunt încă neclare, ideea de bază a specialiștilor din spatele proiectului este de a realiza o dimensiune miniaturală a mașinăriilor pentru imagistică prin rezonanță magnetică și de a implementa această tehnologie pe LCD-uri flexibile care pot fi integrate într-o cască. Apoi, cu ajutorul luminii cu infraroșu, vom putea vedea ce se petrece în creierul cuiva.

„Această inovație este o modalitate de a înteți comunicarea umană. Compania Openwater nu este prima care vine cu o asemenea propunere, și amintim aici de Elon Musk cu a sa Neuralink. Însă, abordarea noastră este una non-invazivă și nu necesită implanturi cerebrale sau injecții cu nanoboți pentru a ajunge la aceste capacități", a declarat Mary Lou Jensen, un fost director de-al Facebook și autoarea invenției.

Sursa

Mai multe articole despre:
tehnologie creier gânduri