MENIU

Cinci modalităţi naturale pentru a calma palpitaţiile inimii

Palpitaţiile inimii sunt o problemă generatoare de panică, dar nu toate aritmiile se datorează unor tulburări sau disfuncţii grave, iar multe dintre ele se retrag de la sine.

De regulă, palpitaţiile sunt cauzate de anxietate şi stres, sau de folosirea de substanţe stimulente precum alcoolul, cofeina şi nicotina. Femeile gravide pot manifesta şi ele palpitaţii. Dacă, în ciuda analizelor medicale bune şi a încurajările medicului curant, continui să ai palpitaţii uşoare care te fac să te-ngrijorezi, încearcă aceste remedii naturale testate şi verificate.

1. Inspiră adânc

Exerciţiile de respiraţie profundă sunt o modalitate eficientă de a reduce palpitaţiile datorate atacurilor de panică şi anxietăţii. Când inima începe să bată cu putere, aşază-te pe scaun şi inspiră adânc pe nas. Ține-ţi respiraţie timp de câteva secunde, după care expiră aerul pe gură. Repetă acest exerciţiu de respiraţie ritmică până la normalizarea bătăilor inimii.

2. Echilibrează nivelul electroliţilor din organism

Pentru ca inima să funcţioneze corect, în organism trebuie să existe un bun echilibru electrolitic. Cei patru electroliţi esenţiali sunt sodiul, magneziul, calciul şi potasiul. De multe ori, palpitaţiile inimii se datorează dezechilibrelor acestor nutrienţi.

3. Bea multă apă

Deshidratarea accentuată scade tensiunea arterială şi destabilizează nivelurile de electroliţi din organism. Funcţionarea inimii este îngreunată astfel, intervenind sincopele. Cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o bei zilnic poate fi determinată pornind de la greutatea corporală şi gradul de efort fizic.

4. Spală-te cu apă rece

Șocul termic produs de expunerea pielii la apă rece poate ajuta la stabilizarea ritmului cardiac. Când ai palpitaţii, fă un duş scurt cu apă rece ca să calmezi inima. Dacă nu poţi intra imediat la duş, spală-te pe faţă cu apă foarte rece.

5. Fă periodic mişcare

Mişcarea întăreşte inima şi coboară tensiunea arterială şi ritmul cardiac. Aşadar, practică o formă de mişcare cât mai des ca să normalizezi pulsul cardiac.

Sursă: secretele.com

Mai multe articole despre:
inimă palpitaţii