MENIU

Pacienții vindecați de COVID-19 au început să doneze plasmă pentru cei grav bolnavi

recoltare probe

Vești bune pentru bolnavii de coronavirus. Marți a început recoltarea de plasmă de la cei care s-au vindecat de infecția cu COVID-19, a anunțat realitateadebucuresti.net. Primii donatori, printre care și cadre medicale care au învins boala, au fost la Centrul de Transfuzii din București pentru a-i ajuta pe bolnavii cu forme severe.

 

Marți au avut loc primele trei recoltări de plasmă de la donatori vindecați de COVID-19, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Cel puțin 10 persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie pentru a dona plasma, însă nu toate au îndeplinit criteriile de donare. Doar trei dintre persoanele prezentate au îndeplinit toate criteriile de donare. După ce va fi testată, plasma va ajunge în spitale.

Ministrul Sănătăţii, Dr. Nelu Tataru, a semnat Ordinul de Ministru prin care este stabilit protocolul de recoltare de plasmă autoimună de la pacienţii vindecaţi de COVID-19. Plasma va fi testată și, după calificarea biologică, va fi pusă la dispoziție spitalelor.

Plasma de la donator vindecat COVID-19 (PPC-DV-COVID-19) se va administra doar pacienților critici infectati confirmati cu COVID-19, cu vârsta de cel putin 18 ani.

Continuarea pe realitateadebucuresti.net