MENIU

OSCAR 2014. Apariţie BIZARĂ pe Hollywood Boulevard

SCAR 2014. Apariţie BIZARĂ pe Hollywood Boulevard
SCAR 2014. Apariţie BIZARĂ pe Hollywood Boulevard

OSCAR 2014. O statuetă Oscar înaltă de 2,5 metri, care îşi injectează heroină în braţ, fiind inspirată de moartea recentă a actorului Philip Seymour Hoffman, a fost amplasată, vineri, pe celebrul Hollywood Boulevard din Los Angeles, informează variety.com.

OSCAR 2014. Lucrarea a fost realizată de sculptorul Plastic Jesus, care nu şi-a dezvăluit numele său real, întrucât arta de stradă este ilegală în SUA.

Artistul a declarat pentru publicaţia LA Weekly că lucrarea sa a fost inspirată de moartea actorului Philip Seymour Hoffman, în urma unei supradoze de heroină. Declaraţia a fost făcută de acesta doar cu câteva ore înainte de anunţarea rezultatelor oficiale ale autopsiei lui Hoffman, potrivit cărora actorul a murit din cauza unei intoxicaţii acute cu droguri, inclusiv heroină, cocaină, benzodiazepine şi amfetamină.

Pe piedestalul statuetei, pe care Plastic Jesus a amplasat-o vineri pe Hollywood Boulevard, este scris mesajul "Cel mai bine păzit secret de la Hollywood/ Hollywood’s best kept secret". Acest text face referire la dependenţa de droguri a actorilor, despre care se discută mult prea puţin la Hollywood.

OSCAR 2014. După ce o persoană care s-a identificat ca fiind angajată a primăriei a ameninţat că va confisca opera de artă, Plastic Jesus a mutat statuia din locul respectiv. Acesta a precizat, însă, pe platforma Twitter, că intenţionează să aducă statueta pe celebrul bulevard, duminică seara, când vor fi decernate premiile Oscar.

Actorul Philip Seymour Hoffman, care a fost găsit mort, pe 2 februarie, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, a decedat în urma unei supradoze accidentale de droguri, a afirmat, vineri, medicul legist-şef al Biroului de Medicină Legală din New York, citat de Reuters.

Mai multe articole despre:
film premii nominalizare statuetă Oscar 2014