MENIU

Organizația Salvați Copiii avertizează: Internetul, un pericol pentru copii!

Organizația „Salvați Copiii” trage un semnal de alarmă în cel mai recent raport, susținând că spațiul virtual devine un loc din ce în ce mai nesigur și mai periculos pentru copii și adolescenți. 

Președintele executiv al organizației, doamna Gabriela Alexandrescu, a fost citată de site-ul stiri.tvr.ro. Aceasta a declarat că:

"În România, asistăm la diversificarea cazurilor de producere, distribuire şi stocare a materialelor cu abuz sexual asupra copiilor. În ultimii doi ani, de când Salvaţi Copiii coordonează linia de raportare a conţinutului online ilegal, în principal pornografia infantilă, din totalul sesizărilor peste 800 au în conţinut imagini şi filme cu abuzuri sexuale asupra copiilor imposibil de descris. Aceste abuzuri sexuale, în mare parte a lor, aceste materiale sunt cu copii care au între 1-10 ani"

De asemenea, psihologul Andreea Biji previne părinții să nu-și mai expună copiii pe rețelele de socializare, iar tinerii să tragă o linie de demarcație între viața lor personală și restul, deoarece expunerea excesivă atrage după sine riscuri greu de prevăzut și cuantificat.