MENIU

Orașul unde este interzis să te naști și să mori

Longyearbyen este capitala cea mai nordică a întregii planete, fiind situată în nordul Norvegiei, aproape de Polul Nord. Motiv pentru care frigul polar împiedică descompunerea cadavrelor. Aici a fost interzis să se moară, din anul 1950.  

În urmă cu 18 ani, oamenii de știință au exhumat trupurile unor oameni care au murit de o gripă deosebit de gravă, în 1917, şi chiar au găsit particule ale acestui virus, în timpul analizelor lor. Astfel, acest virus mortal a "dormit" sub picioarele locuitorilor din Longyearbyen vreme de un secol.

Conform rador.ro, liderii au decis că nimeni nu are voie să moară în Longyearbyen, nici să se mute. Prin urmare, bolnavii în fază terminală sunt transferaţi la Oslo, capitala norvegiană care se află la 2.000 km distanţă, deoarece orașul nu are o casă de îngrijire medicală sau o secție de geriatrie. De asemenea, nu există nașteri și femei însărcinate deoarece acestea sunt transferate pe continent cu o săptămână înainte de termen şi se întorc după câteva săptămâni pentru a asigura supravieţuirea copiilor lor, care ar fi vulnerabili la condiţiile meteorologice extreme.

Cu toate acestea, există un cimitir care este încă în funcţiune, deoarece oamenii care doresc pot fi incineraţi şi îngropaţi aici.