MENIU

Opoziţia acuză PSD că a furat voturi ca să dea puteri mai mari Poliţiei

Opoziţia a acuzat PSD că a furat voturi în Comisiile reunite de Apărare şi Juridică, pentru a evita amânarea dezbaterii proiectului de lege pentru sporirea atribuţiilor Poliţiei, iniţiat de Liviu Dragnea, Carmen Dan şi Cătălin Rădulescu. Liberalii susţin că două voturi "contra" au fost transformate în două "pentru".

Scandalul a început la numărarea voturilor, când președintele Comisiei juridice, Nicușor Halici, a anunțat că sunt doar 19 în favoarea amânării. În replică, deputații PNL au afirmat că sunt 21 de voturi, iar în faţa refuzului PSD  de a recunoaşpte situaţia, au părăsit sala, relatează Digi 24. 

Opoziția a cerut amânarea proiectului pe motiv că este necesar un punct de vedere al CSAT, fiind vorba despre sporirea drepturilor polițiștilor.

„Nu s-a schimbat nimic în PSD după dispariţia lui Dragnea în penitenciar, vocaţia minciunii şi a hoţiei a rămas neschimbată”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

Una dintre principalele modificări ale proiectului de lege le permite poliţiştilor să intre în locuinţe fără mandat, atunci când au suspiciuni că persoana din interior plănuieşte să comită o infracţiune sau este suspect de terorism. Legea a fost declarată neconstituţională la sesizarea Preşedintelui Iohannis, dar a fost retrimisă de PSD în Parlament într-o formă cvasi identică.

Mai multe articole despre:
PNL PSD Liviu Dragnea carmen dan