MENIU

Operațiunea prin care forțele israeliene distrug un tunel al Hamas din Gaza, dată publicității. VIDEO din mijlocul conflictului

Operațiunea prin care forțele israeliene distrug un tunel al Hamas din Gaza, dată publicității. Foto: Twitter/X

Vineri, 3 octombrie, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au dezvăluit înregistrări video cu momentul distrugerii unui tunel folosit de teroriștii Hamas.

În timpul ofensivei terestre din Fâșia Gaza, au fost descoperite mai multe intrări într-un tunel în nordul enclavei palestinene, relatează Times of Israel

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au făcut public vineri, 3 octombrie, un videoclip cu momentul când militarii au distrus un tunel ale teroriștilor Hamas.

La misiune au participat trupele din unitatea de elită Yahalom, membri ai Batalionului 7107 al Corpului de Inginerie de Luptă și forțele de infanterie ale brigăzilor Nahal și Negev.”Trupele au descoperit puțuri, au plasat explozibili și au distrus tunelurile”, a transmis armata israeliană în mesajul care însoțește videoclipul.  

Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas.

„Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

Alertă pe frontul războiului Israel-Hamas - Hezbollah ar putea primi de la mercenarii Wagner sisteme de rachete antiaeriene

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au "eliminat" joi peste 130 de terorişti.

În timpul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, forţele israeliene au distrus infrastructuri ale Hamas şi o cantitate mare de arme. Aviaţia israeliană a sprijinit ofensiva şi a atacat mai multe centre de comandă şi control ale mişcării islamiste palestiniene. În zone civile a fost ţintită "infrastructura teroristă", a adăugat armata israeliană.

Anterior, aceasta anunţase că de la începerea războiului contra Hamas a atacat peste 12.000 de ţinte din Fâşia Gaza.

Alți doi cetățeni români, printre ostaticii luați de teroriștii Hamas - ANUNȚUL MAE

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
razboi israel hamas gaza tunel armata israelieana