MENIU

Operațiune contracronometru: minor rătăcit în Munții Șureanu

Un adolescent în vârstă de 15 ani, care participa la o întrecere sportivă în zona Şureanu, s-a rătăcit, sâmbătă după-amiază, pe munte.

Copilul participa alături de tatăl său la o întrecere sportivă, adresată exclusiv schiorilor experimentaţi. Tatăl a reuşit să termine competiţia în primii cinci, însă nu la fel de norocos a fost juniorul deoarece, pe lângă dificultatea traseului, a avut de înfruntat şi capriciile vremii. Astfel, copilul şi-a dat seama că se afla în pericol din cauza vremii și s-a adăpostit la o stână părăsită, de unde a solicitat ajutor la 112.

„Trei jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag şi doi salvamontişti de la Serviciul Public Salvamont Alba s-au îmbarcat de urgenţă pe două snowmobile au plecat spre schiorul aflat în dificultate. Din cauza zăpezii afânate, care pe alocuri măsoară şi trei metri, precum şi a vizibilităţii reduse, echipajul a fost nevoit să renunţe la snowmobile şi să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 2 km. Cu ajutorul coordonatelor geografice furnizate de minor, în jurul orei 15.30 acesta a fost găsit şi condus spre Domeniul Schiabil Șureanu”, au spus reprezentanții IJJ Alba.

Conform glasul-hd.ro, din fericire, copilul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.