MENIU

OMV, schimbare majoră. Un manager important s-a retras din funcție

Schimbări la vârful OMV Petrom. Unul dintre managerii importanți ai companiei a renunțat la toate funcțiile. În ultimele săptămâni, compania a fost boicotată de mii de români după ce Austria a respins aderarea României la Schengen. 

Schimbările din companie s-au făcut de la începutul acestui an. Membru al Directoratului OMV responsabil cu segmentul de explorare și producție, acesta va părăsi funcția. Pleininger era un adept al continuării investițiilor în hidrocarburi și a lucrat timp de șapte ani la OMV Petrom.

 

O altă echipă a venit însă în locul lui, iar potrivit specialiștilor din domeniu, strategia acestora ar putea afecta compania. OMV Petrom deține o participație de 50% din cel mai important zăcământ de gaze din Marea Neagră, Neptun Deep, alături de Romgaz, proiect în care are și statutul de operator.

 

Decizia finală de investiție a fost amânată în repetate rânduri, ultimul termen avansat fiind la mijlocul anului viitor. Grupul OMV Petrom a obținut în 2021 un profit de aproape un miliard de euro. 

Mai multe articole despre:
OMV manageri parasesc compania austria schengen