MENIU

Omul de afaceri ILIE CARABULEA rămâne în arest

Omul de afaceri ILIE CARABULEA rămâne în arest

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi complicele său Marian Mîrzac, arestaţi preventiv pentru fapte corupţie, rămân în detenţie, a decis, luni, Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea DNA de prelungire a măsurii preventive.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În 29 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, la propunerea procurorilor DNA care instrumentează dosarul "Carpatica". Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, Radu Mustăţea - membru în CA al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România - a primit interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost atacată de Carabulea şi Mîrzac la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins recursurile, în 3 februarie.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Ilie Carabulea este cercetat pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.