MENIU

Omul de afaceri Gabriel Șocarici, trimis în judecată pentru trafic de influență de 500.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, pe numele omului de afaceri Gabriel Șocarici, sub infracțiunile de trafic de influență și spălare a banilor. Acesta ar fi pretins 500.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în luna decembrie 2014, Gabriel Șocarici a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015 a primit sumele de 594.507,52 lei și 535.152,07 lei.

Pentru a primi sumele de bani, acesta a susținut că are influență asupra unor funcționari din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informații, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă denunțătorului.

În rechizitoriu se mai precizează că atât omul de afaceri cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

De asemenea, în același context,Gabriel Șocarici a afirmat că are influență și asupra unor judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile acestuia.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra cotei devălmașe dintr-un imobil ce aparține lui Șocarici.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.