MENIU

Omul căruia i-au mâncat șoarecii 2 miliarde de dolari

<p>Pablo Escobar, erou de film</p>
<p>Pablo Escobar, erou de film</p>

Cel mai temut traficant de droguri din Columbia, Pablo Escobar, care controla mai mult de jumătate din comerţul cu cocaină din Statele Unite în anii 70-90 din secolul trecut, avea o avere impresionantă estimată la 30 de miliarde de dolari.

Escobar a fost un inovator când era vorba de traficul de droguri. Şi-a ascuns marfa în tot felul de lucruri, de la peşti la cafea, ca apoi să controleze un submarin ce transporta 2.000 de kg de cocaină în apele de lângă Miami, scrie Business Magazin.

Chiar a folosit şi un Boeing 727 pentru a transporta 10.000 de kg de cocaină. Profiturile au fost uriaşe, în 1975 un kg de cocaină se vindea la 35-40 de mii de dolari. Se estimează că Escobar făcea 60 de milioane de dolari pe zi.

De aceea, el a fost nevoit să cheltuiească 2,500 de dolari pe lună doar pentru elastice pentru a lega teancurile bani. Şi pentru că îşi ţinea banii în depozite, nu mai puţin de 2 miliarde de dolari anual erau mâncaţi de către şoareci.

Traficantul de droguri era cunoscut pentru extravaganţa sa. A cumpărat elicoptere, avioane, animale exotice şi în fiecare zi se îmbrăca cu o cămasă noua şi o pereche nouă de adidaşi.

El deţinea 2000 de hectare de pământ în localitatea Puerto Triunofo, unde avea, printre altele, şi o grădină zoologică. Iar în tot acest timp, el susţinea că şi-a făcut averea din afacerea de închirieri de biciclete şi vânzări de maşini. Multe lucruri din viaţa lui Escobar par, pur şi simplu, simple fantezii.

Escobar, interpretat de actorul Benicio de Toro în filmul Paradise Lost

Mai multe articole despre:
Columbia droguri trafic de droguri Pablo Escobar