MENIU

Omul care ne-a dat cea mai mare invenție a murit: Lumea științei e în doliu!

Numele Charles Townes poate nu-ți spune multe, dar el este inventatorul uneia dintre minunile tehnicii din istoria omenirii. La mijlocul secolului al XX-lea el a creat laserul, folosit în tot felul de domenii în prezent. Charles Townes a murit recent la vârsta de 99 de ani.

Charles Townes a câștigat în 1964 premiul Nobel în fizică pentru invenția care a ajuns să fie cunoscută drept laser. El a fost unul dintre pionierii în domeniul astronomiei în spectrul infraroșu și a fost unul dintre primii cercetători care să identifice apă în spațiu. Revenind la laser, el a gândit la începutul anilor ’50 amplificarea microundelor folosind emisia stimulată a radiației electromagnetice (maser), iar în 1954 și-a publicat lucrarea.

Deși Townes a gândit conceptul unui laser, primul funcțional a fost creat de Theodore Harold „Ted“ Maiman, în 1960. El era angajat la Hughes Aircraft în acea vreme și mulțumită dispozitivului creat de el a primit numeroase premii și aprecieri din partea cercetătorilor și inginerilor.

Află de la Playtech totul despre marea invenție a omenirii

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
invenţie laser gadget