MENIU

OMS: Urmează TSUNAMI de cazuri: Tulpina OMICRON face ravagii în toată lumea - Pe harta Europei, doar România a mai rămas în tonuri deschise

OMS: Tulpina omicron face ravagii

Tulpina Omicron se răspândește rapid, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că vine un tsunami de cazuri, care va pune o presiune imensă pe sistemele medicale din toată lumea. Asta în condițiile în care deja sunt înregistrare peste un milion de cazuri zilnic la nivel mondial. 

Sistemele sanitare din mai multe țări sunt deja în prag de colaps din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri cu noua tulpină.

„Sunt foarte îngrijorat de faptul că Omicron, din cauză că este mai transmisibil și circulă în același timp cu Delta, va duce la un tsunami de cazuri”, a spus Tedros Adhanom - șeful OMS.

Multe țări europene, printre care Franța, Italia sau Spania înregistrează noi recorduri de infectări. Petrecerile de Revelion au fost anulate sau supuse restricțiilor în multe țări.

Pe harta Europei, doar România a mai rămas în tonuri deschise. Cu toate astea, în contextul în care varianta Omicron se intensifică în Europa de Vest, oficialii și experții din partea de Est anticipează după sărbători o explozie de cazuri de COVID în toată regiunea.

Probleme sunt și peste ocean. În New York spitalele funcționează cu deficit de personal, după ce aproximativ 30% din personalul medical de urgență s-a îmbolnăvit. 

Mai multe articole despre:
oms covid omicron ravagii