MENIU

ABERANT. Oltchim se pregăteşte să facă AGRICULTURĂ şi să vândă în buticuri

<p>Privatizarea Oltchim, Fata Morgana</p>

Oltchim nu și-a găsit încă un investitor dispus să readucă la viață combinatul chimic, dar se pregătește să introducă noi obiecte de activitate în firmă, precum cultivarea de plante în aer liber și în sere și comerțul în magazine specializate.

Oltchim nu reușește să iasă din insolvență și nici nu pare a avea șanse să găsească investitori în perioada următoare. Între timp însă bucăți din combinat sunt valorificate la fier vechi, iar societatea înregistrează noi obiective de activitate, de parcă intenționează să se reorienteze către alte afaceri, scrie Capital.ro.

Obiectele de activitate ale Oltchim ne oferă însă și mai multe motive de amuzament (sau îngrijorare). Putem presupune că o parte a secțiilor din combinat nu vor supraviețui schimbărilor prin care trece compania, de unde și vânzarea de „deșeuri“ metalice.

Dar este greu de imaginat că ditamai combinatul chimic se pregătește de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente“, de „cultivarea plantelor petnru înmulțire“, de „fabricarea ambalajelor din lemn“, de „lucrări de demolare a construcțiilor“ sau de „comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate“.

Este hilar când vezi că un combinat chimic se pregătește de deschis chioșcuri sau de cultivat plante pe terenuri agricole sau în sere, dar așa reiese din convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 9 septembrie 2014.

Ar putea fi un semnal îngrijorător pentru acționarii și angajații companiei apariția acestor noi obiecte de activitate, în ideea că societatea se pregătește de agricultură și de comerț, eventual pe suprafețele de teren care rămân în urma închiderilor de secții. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Oltchim privatizare Oltchim guvernarea ponta