MENIU

Decizia luată de Olivia Steer după ce medicul Mihai Craiu a lăsat-o fără argumente

<p>Olivia Steer</p>
<p>Olivia Steer</p>
<p>Olivia Steer</p>

Olivia Steer. După emisiunea Vorbeşte Lumea de la PRO TV de joi, 21 martie, Olivia Steer şi-a închis pagina oficială şi profilul personal de Facebook.

Olivia Steer a fost asaltată de foarte comentarii ironice atât pe pagina oficială, cît și pe profilul personal de Facebook. Așadar, ea a decis să își închidă paginile de pe rețeaua de socializare.

Olivia Steer, apriga contestatară a vaccinării, a primit o replică puternică din partea unui reputat medic pediatru român, Mihai Craiu, care a reușit, cu ușurință, să îi demonteze punct cu punct argumentația în favoarea evitării vaccinurilor. Ulterior, prezentatorul Ionuţ Cristache a prezentat pe Facebook un pasaj interesant din discuţia celor doi.

Olivia Steer, lăsată fără argumente antivaccinare de către un cunoscut medic pediatru

Dialogul dintre Olivia Steer și Mihai Craiu

Invitați în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV, Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu au avut un dialog spumos . Întrebarea pe care orice om de bun-simț și-o pune este: cum să accepți tu, prezentatoare TV, cu studii juridice, să porți un dialog despre domeniul medical cu un specialist pediatru? Cum? Câtă minte poți să ai? după ce filmarea a făcut deliciul internauților, astăzi pagina de Facebook a Oliviei Steer nu mai există, scrie curentul.info.

Un moment interesant al discuției dintre Olivia Steer şi Mihai Craiu a fost surprins de Ionuț Cristache, prezentatorul TVR, care a reacționat dur pe Facebook după ce a urmărit emisiunea și a prezentat publicului întregul discurs: 

În plină epidemie de gripă, Olivia Steer atacă: Prevenția nu înseamnă vaccinare!

„Am reușit să urmăresc și eu discuția de studio de azi dintre Olivia Steer și medicul Mihai Craiu! Nu o să pretind că mă pricep, nu o să trag concluzii grave, dar vreau să desprind următoarea scenă, să extrag următorul dialog mai ales pentru cei care nu au urmărit, pentru cei care au urmărit secvențial sau petru cei care au citit doar titluri:

– O. Steer: Dacă mi permiteți, vreau să citesc, este o carte de referință, nu este pentru lumea profană, ea, deci oricine poate să citeasca această carte, dar ea se adresează în primul rând specialiștilor, da?

– Dr. Mihai Craiu: Tocmai că specialiștii nu citesc această carte, nu vreau să înțeleagă ascutatorii noștri că această este o carte pe care noi o studiem la facultate, sau la rezidențiat sau…
– O. Steer: din păcate, din păcate!

– Dr. Mihai Craiu: …pentru că are vicii grave de concepție…

– Dr. …se numește cherry picking , adică, pe românește , să culegi cireșele care-ți convin din articolele științifice!

– O. Steer: și nu faceți și dvs. același lucru?

– Dr. Mihai Craiu- Diferența dintre noi doi este că eu nu am nevoie de acea carte că să știu ce scrie în ea…”, a scris Ionuţ Cristache pe Facebook. 

Olivia Steer, mesaj adresat pediatrului copiilor ei

Medicul a întrebat-o dacă și-a alăptat copilul la sân ca apoi să explice că acei bebeluși care sunt “alăptați la sân primesc în primele 6 luni de viață de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele 6 luni din vaccinurile pe care trebui să le facă la diversele scheme vaccinare”.

Raed Arafat, atac nemilos la adresa Oliviei Steer, după "rețeta naturistă antigripă"

Ce spune dr. Vasi Rădulescu despre Olivia Steer

De altfel, dr. Vasi Rădulescu a prevăzut efectul emisiunii și într-o postare pe Facebook a recomandat oamenilor să nu uite imaginea din fotografie: „Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. În stânga avem o tanti umflată cu pompa de TV, cu privire sfidătoare, mestecând gumă, aberând pe teme medicale, întrerupând partenerul de dialog la fiecare trei secunde cu tot felul de bălării. În dreapta îl avem pe Craiu Mihai, un medic senzațional și un om minunat, plin de bun simț, smerenie, tobă de carte, ce stă de dimineața până seara în spital și mai găsește timp și pentru educație medicală. Cred că întâlnirea de azi a fost necesară. La fel și imaginea asta. Să nu le uitați.”, a prescris medicul pe Facebook.

Raed Arafat, despre Olivia Steer: ”Este o superficialitate...”

Scriitorul Mircea Cărtărescu a descris-o și el pe Olivia Steer într-o postare pe Facebook, ca pe o „panoramă a deșertăciunilor”. „Nu mă-ndoiesc că s-ar lăsa arsă pe rug pentru ideile ei. (…) Nu cred că oameni ca ea trebuie blamați, ci priviți cu tristețe, asemenea celor ce cad victimă sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspirațiilor. (…) Dacă susții că americanii n-au pus piciorul pe lună, nu se-ntâmplă nimic. Dacă crezi că Elvis trăiește, poți face oricâți prozeliți vrei. Dar dacă spui că vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred își condamnă copiii la boli și la moarte.”

Olivia Steer, despre legea vaccinării: "Instaurează fascismul medical. Sunt mulți bani la mijloc"

România, sub epidemie de gripă

Dezbaterea a venit în ideea în care România se află în continuare sub epidemie de gripă, existând până acum 62 de decese. Mai mult de atât, companii precum Facebook sau Google lupă de ceva vreme cu combaterea informațiilor în favoarea antivaccinării, lucru demonstrat și de faptul că în prezent, Olivia Steer nu mai are o pagina de Facebook activă, aceasta fiind închisă. 

Olivia Steer, nouă postare şoc pe Facebook: "Rujeola nu există"

Schimbul de opinii a avut loc în emisiunea “Vorbește Lumea” de la postul de televiziune Pro TV, joi dimineața.

“Există studii de siguranță pentru toate schemele naționale [de vaccinare – n.red.] reglementate în Uniunea Europeană și asta o face Agenția Europeană a Medicamentului“, a răspuns medicul pediatru, la întrebările Oliviei Steer cu privire la siguranța vaccinurilor.

Dana Rogoz a ironizat-o pe Olivia Steer pentru argumentele antivaccinare

Actriţa Dana Rogoz s-a declarat întristată de faptul că „un medic a ajuns în situaţia de a se justifica în faţa unora cu păreri, dar fără studii“, făcând referire la dezbaterea dintre medicul pediatru Mihai Craiu şi activista antivaccinare Olivia Steer, pe care actriţa a şi ironizat-o. 

Olivia Steer a făcut anunţul, decizia este definitivă

O reacţie pe marginea subiectului a avut şi actriţa Dana Rogoz, mama unui băieţel în vârstă de cinci ani, care a felicitat echipa emisiunii „Vorbeşte lumea“ pentru iniţiativă, însă a precizat că discuţia a întristat-o.

„Nu poate să nu mă întristeze faptul că un medic a ajuns în situaţia de a se justifica în faţa unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant“, a scris Dana Rogoz pe Facebook.

„Nu poate să nu mă întristeze faptul că un medic a ajuns în situaţia de a se justifica în faţa unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant“, a scris Dana Rogoz pe Facebook.

Declaraţia uimitoare pe care o face Andi Moisescu despre Olivia Steer, soţia lui

De asemenea, actriţa a ironizat unele dintre argumentele prezentate de Olivia Steer în timpul discuţiei. Printre altele, fosta realizatoare TV a spus că unii părinţi au rezerve în a-şi imuniza copiii nu pentru că ar fi citit pe Google că nu este bine sau pentru că ar fi vorbit cu o prietenă, ci pentru că s-au uitat „că prietena lor s-a ales cu un copil cu autism după un vaccin“. De asemenea, Steer a mai sugerat că zecile de studii care neagă că vaccinurile ar produce autism au fost sponsorizate de marile companii farmaceutice.

„E ca şi când un structurist îţi spune clar că are risc seismic casa ta, iar tu îi spui că nu e adevărat, pentru că tu nu ai simţit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai bună s-a speriat îngrozitor în blocul ei nou. Plus că sigur structuristul e plătit de producătorii de ciment şi de aia insistă să pui stâlpul ăla de rezistenţă...“, a fost replica Danei Rogoz.