MENIU

Oficial:Publicația DAILY MAIL vinovată de publicarea unor povești "absurde" despre imigranţii români

Daily Mail, vinovat de publicarea unor povești "complet neadevărate" despre imigranții români și bulgari (oficial)

Publicația DAILY MAIL se face vinovată de publicarea unor povești "absurde" și "complet neadevărate" despre imigranții români și bulgari, a declarat un membru al guvernului, preluat de The Huffington Post.

Lord Wallace of Saltaire, un liberal democrat, care vorbește în numele coaliției de guvernământ în Camera Lorzilor, a fost avertizat luni de către colegi că miniștrii ar trebui să aibă grijă să nu folosească un limbaj inflamator atunci când discută despre grupurile etnice minoritare.

În replică, Lordul a explicat la rândul său că solicitarea ar trebui mai bine adresată "redactorului de la DAILY MAIL, decât oricărui ministru din actualul guvern", dat fiind felul în care publicația a prezentat dezbaterea despre imigrație în Marea Britanie.

"S-a folosit un limbaj destul de absurd și (s-au prezentat), într-adevăr, niște povești complet neadevărate despre avioane, autobuze suplimentare și așa mai departe, în luna decembrie", a declarat acesta." Este extrem de regretabil într-o societate deschisă, liberă și democratică", a adăugat Lordul Wallace.

DAILY MAIL Spre sfârșitul anului 2013, o mare parte din dezbaterea despre imigrație s-a concentrat pe faptul că românii și bulgarii vor beneficia de același drept de a trăi și a lucra în Marea Britanie ca toți ceilalți cetățeni ai UE, începând cu 1 ianuarie 2014. La 31 decembrie, DAILY MAIL a publicat un articol în care relata despre faptul că o companie aeriană "și-a dublat numărul" de zboruri din România către Marea Britanie.

DAILY MAIL Într-un articol apărut în Huffington Post duminică, ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, a declarat ca dezbaterea despre imigrație din 2013 a fost "greșită și înșelătoare". "Mass-media modelează opinia publică și, așa cum se poate vedea, este o diferență clară între previziuni, percepție și realitate, atunci când vorbim despre imigrația românilor în Marea Britanie", a precizat ambasadorul, adăugând că deși nu poate preciza în acest moment câți compatrioți de-ai săi au venit de la ridicarea restricțiilor, românii nu se grăbesc să vină în Marea Britanie.

DAILY MAIL Luni, purtătoarea de cuvânt a laburiștilor pe probleme de egalitate, Baroneasa Thornton, a declarat în Camera Lorzilor că miniștrii nu ar trebui "să dea satisfacție rasiștilor, imitându-le mesajele în vederea obținerii unor câștiguri pe termen scurt".

DAILY MAIL Potrivit Baronesei, toate partidele democratice importante ar trebui să aibă grijă ca "rasiștii și extremiștii să fie împinși înapoi în marja politică de care aparțin" și că guvernul trebuie să asigure că această atitudine "se reflectă în limbajul folosit de către miniștrii și parlamentarii săi".