MENIU

Ambulanțier, amendat pentru braconaj, dupa ce a lovit un porc mistreț în timpul programului

Șoferul unei ambulanțe din județul Mehedinți a primit o amendă usturătoare și a fost acuzat de braconaj pentru că a lovit un porc mistreț în timp ce se îndrepta, în miezul nopții, spre un pacient. Mai grav e că șeful de post sosit la față locului l-a împiedicat pe bărbat să ajungă la domiciliul bolnavului care solicitase ajutorul medicilor. 

Incidentul s-a petrecut pe raza comunei Cujmir, județul Mehedinți, unde bărbatul se îndrepta spre un bolnav care solicitase ajutorul medicilor.

“Mergand pe drum, la un moment dat, din partea stânga mi-a apărut un porc mistreț, în scurt, în 2-3 metri. Asistenta nici nu a avut timp să vadă... Eu am dat în frâne cât am putut, într-adevăr mașina a corespuns, a frânat, dar ce putea să mai facă?", a povestit ambulanțierul Alin Naramzoi.

Bărbatul a văzut că porcul a murit și a sunat la 112. După zeci de minute de așteptări, un echipaj a sosit la fața locului. Tot atunci a început circul. Șeful de post l-a acuzat pe bărbat de braconaj, i-a dat o amendă de 870 de lei și l-a sancționat cu 6 puncte amendă.

Mai grav e că din toată situația aceasta, care a durat aproape 5 ore, a suferit și pacientul care a solicitat ambulanța. În cele din urmă, la el a ajuns o altă salvare, de la 70 de kilometric distanță.

Directorul Dumitrascu de la Ambulanță Mehedinți s-a arătat șocat de cele întâmplate.

"Un om care face un serviciu în slujba comunității, salvează viața bolnavilor, să fie sancționat pentru acest lucru. Cred că dânsul nu cunoaște normele rutiere pentru că aplicarea acestei sancțiuni arată cât e de străin de activitatea rutieră acest șef de post. Nu e posibil așa ceva, să pui în pericol viața bolnavilor care aveau nevoie în noaptea respectivă de prima urgență calificată din partea echipajului calificat. E de neconceput!”, a declarant acesta, potrivit stirilekanald.ro

Mai multe articole despre:
accident ambulanţă porc mistreţ