MENIU

Ofensiva terestră din Gaza. Ministrul israelian al Apărării: „Hamas nu va mai exista”

Ofensiva terestră din Gaza. Ministrul israelian al Apărării: „Hamas nu va mai exista”

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a dat asigurări duminică, 22 octombrie, că organizația teroristă Hamas va fi distrusă.

Ministrul a declarat că ofensiva terestră pe care o pregătește Israelul în Fâșia Gaza ar putea dura mai multe luni, adăugând că va fi ultima dacă țara sa va reuși să elimine Hamas.

”Aceasta trebuie să fie ultima manevră terestră din Gaza, pentru simplul motiv că după aceasta nu va mai exista Hamas. Va dura o lună, două luni, trei, dar, în final, nu va mai exista Hamas”, a declarat Gallant la centrul de comandă al Forțelor Aeriene Israeliene din Tel Aviv, potrivit Times of Israel.

El a adăugat că, înainte ca inamicul să întâlnească forțele blindate și de infanterie, ”va întâlni bombele Forțelor Aeriene”.

”Știți să faceți asta într-un mod letal, precis și de foarte bună calitate, așa cum ați dovedit până acum”, le-a mai spus Gallant oficialilor din Forțele Aeriene.

Se așteaptă ORDINUL invaziei terestre

Pe fondul tensiunilor tot mai mari, se încearcă pași importanți în vederea găsirii unei soluții la criza generată de conflictul dintre Israel și gruparea care controlează Fâșia Gaza.

Atacurile continuă, de ambele parti, iar spitalele nu mai fac față numărului tot mai mare de răniți. Peste 300 de mii de militari israelinieni sunt pregătiți în acest moment la granița cu Fâșia Gaza și așteaptă ordinul invaziei terestre, moment care de o săpămână se tot amână. 

Ministrul israelian al Apărării le-a transmis celor 300.000 de militari din jurul Fâșiei Gaza că în curând vor vedea Gaza din interior. Semnalul asaltului decisiv este tot mai aproape, potrivit Comandantului.

Mai multe articole despre:
israel hamas conflict