MENIU

Octavian Bitu, acuzat de corupție, la masă cu ministrul de Finanțe. Răspunsul lui Teodorovici

Octavian Bitu

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente care a fost reţinut de DNA marţi seara pentru fapte de corupţie şi, totodată, finul lui Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, se află în strânsă legătură cu ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici. Cei doi au fost surprinşi luând masa la un restaurant de pe litoral. Ministrul de Finanțe susține, însă, că nu-l cunoaște.

UPDATE 14.00: Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a reacţionat după ce în presă a apărut o fotografie în care acesta se afla la masă cu Octavian Bitu, şeful Sălii Polivalente reţinut pentru fapte de corupţie. Teodorovici a declarat că nu îl cunoaşte pe Bitu şi că faptul că se aflau la aceeaşi masă este o pură întâmplare.

"Nu îl cunosc. Am auzit ieri la anumite televiziuni lucrul acesta. Nu îl cunosc. Am fost la masa respectivă. Nu poți să știi cu cine stai la masă. Eram absolut întâmplător la acea masă, nu am nicio legătură cu persoana respectivă", a spus Teodorovici, întrebat, la Parlament, dacă are vreo legătură cu Octavian Bitu.

"A fost și el invitat la acea masă, eu am avut invitație din partea unor cunoștințe care chiar aveau un eveniment foarte frumos, o nuntă, în acea perioadă, la mare, deci, efectiv întâmplător, absolut niciun fel de legătură", a continuat ministrul.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Octavian Bitu are relaţii strânse cu mai mulţi miniştri din cabinetul Ponta. Şeful Sălii Polivalente este finul lui Nicolae Bănicioiu, care i-a botezat unul dintre copii. Bitu este şi un cunoscut al ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici. Cei doi au fost fotografiaţi într-un local de fiţe din Mamaia, în urmă cu doar câteva zile.

Pozele au fost realizate marţi seara, în jurul orei 18.30. Octavian Bitu, şeful Sălii Polivalente şi vicepreşedintele PSD sector 4, este şi un apropiat al lui Nicolae Bănicioiu. Ministrul Sănătăţii a transmis pentru Realitatea TV un mesaj privind reţinerea lui Bitu.

"Rareş, n-am ce să comentez decât că justiţia să îşi facă datoria. Dacă e vinovat, să plătească. Nu îmi vine să cred ce am auzit. Am fost colegi de partid, i-am botezat un copil, nu sunt naşul său de cununie, dar nu sunt răspunzător pentru ceea ce face. Eu am fost de bună credinţă. Nu ştiu şi nici nu mi-am imaginat că ar face aşa ceva. Chiar îmi pare rău, acum am aflat", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu,  printr-un SMS transmis lui Rareş Bogdan.