MENIU

OANA MIZIL, CONDAMNATĂ la 3 ani cu SUSPENDARE

<p>Oana Mizil </p>

Fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamată, astăzi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Dosarul e intentat de ANI după ce, în perioada mai 2009-septembrie 2011, Mizil şi-a angajat mama la biroul său parlamentar. Veniturile obţinute se ridică la peste 65.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Dosarul e intentat de ANI după ce, în perioada mai 2009-septembrie 2011, Mizil şi-a angajat mama la biroul său parlamentar. Acolo, aceasta a obţinut venituri de peste 65.000 de lei.

Ca urmare, inculpatei i se interzice dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.