MENIU

O multinațională a donat "plămân artificial" și uniforme pentru voluntarii SMURD

Un aparat de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) va fi donat unității de primiri urgențe a Spitalului Floreasca, precum și uniforme pentru voluntarii medicali ai SMURD.

 "Noi am avut o colaborare pe finanțarea unei părți din combustibilul necesar zborurilor SMURD, care a durat din 2009 până în acest an, după care am decis să mergem pe alt palier de sprijin, și aici sunt două aspecte: unul dintre ele este sprijinul programului de voluntariat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vorbim de 734 de voluntari care au fost recrutați în primă fază la nivel național", a declarat marți secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a arătat că echipamentul voluntarilor reprezintă o donație a companiei, care asigură echipamentele atât pe București, cât și în țară.

"A doua parte este, (...) ca să vorbim pe înțelesul tuturor, un 'plămân artificial portabil', care urmează să fie achiziționat. (...) Acest aparat va permite în viitor transferul unor pacienți aflați în stare foarte critică, ce nu puteau fi transferați. Astea sunt cele două proiecte pe care acum, de fapt, le prezentăm în fața dumneavoastră, ele se vor derula prin Fundația pentru SMURD, (...) impactul lor este direct pe sectorul de intervenție publică", a mai spus Arafat.

Reprezentantul KMG International, Cătălin Dumitru, a declarat că inițiativa vine în întâmpinarea nevoilor sistemului public de sănătate. "Înțelegem nevoile sistemului public de sănătate și credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea țării și de a acorda asistență medicală de calitate pacienților. Această inițiativă vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am lansat un program de granturi pentru proiecte medicale, cu investiții depășind 5 milioane de dolari, precum și a eforturilor noastre de a menține standarde ridicate de sănătate și siguranță pentru angajații noștri", a spus el.