MENIU

O linguriţă din acest condiment poate accelera pierderea în greutate cu până la 50%

<p>Combinaţia de plante care accelerează metabolismul şi restabileşte echilibrul digestiv</p>

Chimionul este originar din Egipt. S-a cultivat mii de ani în Orientul Mijlociu, India, China şi ţărilemediteraneene. Aparţine aceleaşi familii de plante că şi chimenul, mărarul şi pătrunjelul. De fapt, seminţele de chimion seamănă cu chimenul însă gustul diferă, fiind mai iute şi cu o aromă mai lemnoasă. 

Chimionul se regăseşte şi în compoziţia amestecurilor de curry. Este un condiment folosit în întreagă lume dinMexic până în Orientul Mijlociu şi India. 

Un studiu recent arată cum chimionul poate ajută la arderea kilogramelor în plus. Cercetătorii din Iran au vrut sădescopere efectul pe care acest condiment antic îl are asupra compoziţiei corpului, precum şi asupra lipidelor dinsânge. 

Au împărţit în mod aleatoriu 88 de femei supraponderale sau obeze în două grupuri. Ambele grupuri au urmat oalimentaţie cu conţinut redus de calorii şi au fost consiliate cu privire la nutriţie. Însă unul dintre grupuri a consumat iaurt cu trei grame de chimion de două ori pe zi. Al doilea grup a consumat iaurt simplu. 

După doar trei luni, membrii din grupul cu chimion au pierdut în medie cu 50% mai mult în greutate decât grupul de control. Aceştia şi-au diminuat şi procentul de grăsime din corp cu până la 14.64% adică de trei ori mai mult decâtrezultatul grupului de control. 

Grupul care a consumat chimion că şi condiment a redus indicele de masă corporală şi circumferinţa talieiconsiderabil mai mult decât grupul de control. 

Sursa: viataverdeviu.ro