MENIU

O judecătoare din Sinaia, adusă cu mandat la DNA Ploieşti. Este bănuită de luare de mită. UPDATE

<p>DNA: Președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre, urmărit penal pentru mai multe infracțiuni</p>

Procurorii DNA au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale a judecătoarei Ruxandra Popescu, din Sinaia. Aceasta a fost adusă la audieri la DNA Ploieşti marţi dimineaţa.

UPDATE 11:52 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Ploiești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale a judecătoarei Ruxandra Popescu. Aceasta este acuzată e luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, Ruxandra Popescu a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția stațiunii Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile intereselor acestuia și într-un termen scurt și a și primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.

Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluționarea unui dosar civil, Ruxandra Popescu și-a încălcat atribuțiile de serviciu și, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul primăriei Sinaia.

Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească, orașul Sinaia și Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro și un folos necuvenit pentru cei trei concesionari.

.............................................................................................................................................................................

Judecătoarea Ruxandra Popescu, din Sinaia, a fost săltată marţi dimineaţă de procurorii DNA, informează Realitatea TV. Potrivit primelor informaţii, magistratul ar fi primit 500 de euro mită pentru a emite o hotărâre nelegală, de care a beneficiat fostul șef al Poliției Sinaia, Marin Tudorică. Acesta din urmă a fost arestat preventiv în luna ianuarie, fiind acuzat de trafic de influență și efectuarea de activități comerciale incompatibile cu funcția.

Judecătoarea în cauză ar fi primit o haină de blană de la Marin Tudorică, iar în schimbul acestui bun aceasta a dat o hotărâre prin care Consiliul Local Sinaia a fost prejudiciat cu aproximativ 240.000 de euro.

Surse judiciare au precizat că prin hotărârea respectivă a fost redus în mod nelegal pentru trei terenuri din stațiune prețul stabilit de Consiliul Local în privința terenurilor din zonă.

Judecătoarea Ruxandra Popescu va fi audiată de procurori în cursul acestei zile.