MENIU

Anchetă la spitalul din Satu Mare, după ce o fetiţă de un an şi jumătate a murit

Anchetă la spitalul judeţean de urgenţe din Satu Mare, după ce o fetiță de doar un an și șase luni, suspectă de varicelă, a murit. Investigațiile au pornit după ce s-a aflat că medicul pediatru care a consultat-o iniţial n-a considerat că e necesară  internare. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Satu Mare, Constantin Demian, a declarat pentru Mediafax că micuța a ajuns împreună cu mama sa în unitatea medicală miercuri seară, cu febră 39 și cu suspiciune de varicelă. Medicul care a consultat-o na considerat că se impune internarea, i-a acordat un tratament, după care micuța a stat într-un salon provizoriu mai bine de o oră.

Potrvit gazetedenord.ro, fetiţei i-a scăzut temperatura şi a părut să-și revină, iar mama ar fi cerut să plece acasă, într-o localitate rurală.

A doua zi, femeia a reveni cu copila la urgență, adusă de ambulanță. Fetița a fost consultată din nou, iar de această dată a fost cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Cluj, însă a fost prea târziu. Când a sosit ambulanța, micuţa murise.

Trupul neînsuflețit a fost depus la Morga Spitalului Județean, iar vineri i se va face autopsia.

Purtătoru de cuvânt al spitalului din Satu Mare a declarat că ”s-a constituit la nivelul spitalului o comisie medicală pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la decesul fetiţei şi a fost sesizată Comisia de analiză a deceselor. Familia nu a depus, încă, nicio plângere”, a spus medicul. În cazul în care comisia de anchetă va constata o culpă medicală, se vor sesiza Colegiul Medicilor, instanţele şi Poliţia.

Mai multe articole despre:
deces varicelă