MENIU

O fetiță de 7 luni din Bistrița-Năsăud a murit de gripă. Medicii suspectează că avea și COVID

Foto ilustrativ

O fetiță în vârstă de doar șapte luni a decedat din cauza gripei, iar specialiștii suspectează că avea așa-numita flurona, combinație de grupă și Covid. Părinții au adus-o pe micuță la UPU Pediatrie când starea ei era deja critică.

Copila a fost internată direct la secția ATI, iar de acolo a fost transferată la scurt timp la Cluj, unde a decedat. În cazul ei, a fost confirmat virusul gripei. Nu era luată în evidență cu alte boli, ceea ce i-a pus pe gânduri pe medici care suspectează o formă mai agresivă de gripă sau chiar o co-infecție, scrie bistrițeanul.ro.


„Aparent, din discuția cu medicul de familie, nu avea nimic. Așteptăm examenul, rezultatul necropsiei. Dar este o vulnerabilitate a vârstei“, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică din Bistrița-Năsăud.

În cazul fetiței, există o suspiciune că ar fi avut flurona, o combinație între gripă și coronavirus.


Pe baza mai multor studii, cele mai frecvente simptome constatate la pacienții cu Flurona sunt febra (89,4% din cazuri), tuse (79,3%), dificultăți de respirație (24,1%) și dureri musculare (20,7%). Toate acestea sunt comune tuturor virozelor și gripelor de sezon, de aceea  identificarea acelor persoane care au fost co-infectate este foarte dificilă.

Mai multe articole despre:
fetita moarta gripa flurona decese covid