MENIU

O dronă controlată de inteligența artificială și-a ucis operatorul. Avertisment fără precedent cu privire la pericolul materializării scenariilor negre din filmele SF

Inteligența artificială care controla o dronă a decis să ucidă operatorul uman pentru a-și putea executa misiunea. Totul s-a întâmplat în timpul unui test simulat. Și deși a fost o simulare, experții trag un semnal de alarmă. Între timp, și președintele american Joe Biden trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de inteligența artificială care ar putea să înlocuiască gândirea umană. 

Operatorul uman a fost ucis de drona controlată de inteligența artificială în timpul unui test simulat. Anunțul șocant a fost făcut de șeful departamentului de testare și operațiuni al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite.

Colonelul american a declarat, în timpul unui summit desfășurat la Londra, că drona lua parte la o misiune de identificare și distrugere a unor baze de rachete. Inteligența artificială a considerat, însă, că operatorul uman stă în calea îndeplinirii misiunii, așa că a luat decizia de a-l ucide.

Într-un discurs susținut la ceremonia de absolvire a studenților de la Academia Forțelor Aeriene, liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a vorbit despre faptul că, la un moment dat, inteligența artificială ar putea să înlocuiască gândirea umană.

„M-am întâlnit în Biroul Oval cu opt oameni de știință din fruntea domeniului Inteligenței Artificiale. Unii sunt foarte îngrijorați de faptul că Inteligența Artificială poate depăși, de fapt, gândirea și funcționalitatea umană. Deci avem multe de-a face cu multe lucruri,” a spus președintele SUA.

Și specialiștii din industria tehnologiei trag un semnal de alarmă. Ei spun că ar putea duce la dispariția omenirii și că este la fel de periculoasă precum un război nuclear. Zeci de directori din companii importante cer, printr-o scrisoare comună, să fie luate măsuri înainte de apariția unor incidente majore.