MENIU

O dietă extrem de populară printre români se dovedește foarte periculoasă - Dublează riscul de atac de cord și accident cerebral

Dieta

Dieta keto, foarte populară în rândul oamenilor, poate dubla riscul de atac de cord și chiar de accident vascular cerebral. 

Se pare că această dietă este asociată cu niveluri mai ridicate de colesterol rău în sânge.

Timp de aproximativ 12 ani, cercetărorii britanici au urmărit efectele dietei keto, iar acum rezultatele au fost prezentate.

Regimul alimentar bogat în grăsimi şi cu puţini carbohidraţi este asociat cu bolile de inimă.

„Avem o acumulare de colesterol rău în organism. Colesterol rău care nu face decât progresiv să genereze îngustarea vaselor de sânge şi să conducă într-un final la evenimente cardiovasculare adverse”, a declarat Ştefan Busnatu, medic cardiolog.

Damian Drăghici, un mare artist al muzicii românești, a scăpat de 70 de kilograme cu această dietă. Însă, potrivit acestuia, efectele sunt benefice dacă regimul nu se întinde pe o perioadă prea lungă de timp.

„Dieta keto nu este ceva pe care să o ţii toată viaţa. Trei săptămâni, o lună, o lună şi ceva şi apoi iar mănânci normal. Nu am făcut-o mai mult de slăbit, cât mai mult pentru starea pe care ţi-o dă şi energia pe care o ai”, a spus Damian Drăghici.

Totodată, nutriţioniştii care au testat-o sunt de părere că felul în care a fost adaptată o face periculoasă pentru sănătate.

„S-a promovat ca o dietă în care poţi să mănânci oricât, ceea ce nu este adevărat. S-au promovat sursele de grăsimi nesănătoase. Uleiuri, prăjeli, bacon, şunculiţă, grăsime de porc arsă, cantităţi mari de grăsime din lapte”, a transmis Cristian Mărgărit, nutriţionist.

„Şi grăsimile de origine vegetală sunt un beneficiu pentru sănătatea noastră atâta timp cât sunt consumate cu moderaţie. Excesul urmează să fie dovedit în perioada următoare”, a mai specificat Ştefan Busnatu, medic cardiolog.

Mai multe articole despre:
dieta alimentatie sanatate