MENIU

O constănțeancă s-a ales cu dosar penal după ce a cumpărat o maşină furată

<p>Taxa auto trebuie restituită şi cu dob&acirc;nzi. Ce trebuie să faci pentru aţi primi bani &icirc;napoi</p>

În luna decembrie a anului trecut, Elena Mirea a vrut să-i cumpere fiului ei un autoturism. Prietenii au sfătuit-o să nu meargă la speculanți, pentru că ar putea fi păcălită, așa cum au pățit și ei. Așa că a ales un dealer autorizat, convinsă că nu va avea probleme. Însă nu a fost așa.

"Am fost la București, am cumpărat-o cu banii cash, plătită. După sărbători am intrat cu mșina la Registrul Auto, am făcut toate demersurile să o înmatriculez, am înmatriculat mașina, am trecut RAR-ul cu ea, mi-am pus numerele pe mașinăși așteptam talonul acasă", explică Angelo Mirea, fiul proprietarei autoturismului.

După două săptămâni de așteptare, într-o dimineață, în loc de talon, familia Mirea s-a trezit cu polițiștii la ușă.

"M-au luat pe sus cu tot cu mașină. Aceasta era dată în urmărire din 2009, de când a ieșit din fabrică. A fost cumpărată din Italia, vândută în România și de acolo nu știu ce s-a întâmplat. Mașina avut 4-5 proprietari pe carte și exact la mine s-a întâmplat", spune bărbatul.

"Am plătit bani pentru un lucru pe care ei ni l-au garantat că îl vom cumpăra. Există clauză în contract prin care ei garantează cumpărătorul în ceea ce privește dobândirea autoturismului, proveniența acestuia fiind legală, se arată că nu e deținut sau achiziționat printr-o activitate ilicită. Am ajuns a o vârstă la care o să am și un dosar penal", a precizat Elena Mirea, pentru reporterntv.ro.

Mai multe articole despre:
maşină dosar penal cumpărat furată